Sunday, December 26, 2010

Rawatan keputihan wanita secara semulajadi !


Tedapat 2 cara untuk menghilangkan keputihan samada rawatan keputihan secara semulalaji atau secara rawatan konvensional seperti ubat klinik/hospital. Kedua-dua cara mengurangkan keputihan tersebut mempunyai kelebihan tersendiri. Ia terpulang pada diri masing-masing, cuma lebih digalakkan menggunakan cara menghilangkan keputihan secara semulajadi untuk hasil yang berpanjangan bukan sementara.

Kaedah rawatan keputihan konvensional biasanya menggunakan antibiotik, yang biasa Doktor akan bagi untuk merawat keputihan setelah diagnose dilakukan. Antibiotik adalah bertujuan untuk menghapuskan bakteria serta untuk menghilangkan keputihan bagi jangka masa yang sementara. Dan peratusan untuk dijangkiti penyakit keputihan kembali adalah agak tinggi.

Penggunaan antibiotik untuk menghilangkan keputihan memang berkesan tetapi mempunyai kesan sampingan yang tidak diingini. Malah tidak semua antibiotik sesuai digunakan untuk ibu hamil.
Oleh itu rawatan menghilangkan keputihan secara semulajadi adalah lebih digalakkan ia lebih mudah digunakan berbanding antibiotik. Tidak mempunyai bahan kimia sintetik dan amat sesuai dengan badan kita.

Selain daripada itu, kesan sampingan dari rawatan keputihan secara semulajadi tidak berbahaya jika dibandingkan rawatan antibiotik. Malahan rawatan keputihan ini memberikan perlindungan yang lebih lama dari serangan kembali bakteria sakit keputihan. Ramuan untuk rawatan keputihan semulajadi banyak sebenarnya. Antaranya adalah penggunaan yogurt, kultur hidup, acid borik dan herba.

Selain daripada itu, rawatan pencegahan secara semulajadi juga adalah lebih penting bagi menghindari penyakit keputihan daripada terjadi semula dengan menghindari penyebab keputihan .

Untuk lebih lanjut mengenai rawatan keputihan semulajadi, sila ke :
http://www.rawatkeputihan.com/index.php?ref=aishuk

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...