Wednesday, May 6, 2009

Mulakan perjalanan cari duit online dengan Minisite !



Langkah pertama memulakan perjalanan cari duit online memang satu langkah yang payah nak dibuat. Kadang-kadang dah macam ebook dah dibeli, tapi tak bergerak jugak. Sampai dah kena sindrom information overload, lemas dalam lautan maklumat...hehehe.

Sebenarnya, kalau pening sangat nak mulakan cari duit online , antara yang dicadangkan ialah mulakan dengan minisite. Minisite secara lebih kurang adalah simple website. Ada page utama, menerangkan segalanya pasal produk supaya pembeli berminat untuk beli. kemudian ada order page untuk proses pembelian. Biasanya tempat pembeli isi maklumat transaksi pemindahan wang atau transaksi kad kredit. Juga perlu ada, borang pertanyaan online jika bakal pembeli nak tanya apa-apa. Tu lah antara komponen utama.

Antara kelebihan guna minisite untuk cari dut online ialah:

1) Mudah setup - Hanya ada dalam lebih kurang 3 page utama (page utama, page order dan page untuk borang pertanyaan online). Kena pulak sekarang banyak template, tak perlu nak mula dari scratch.

2) Nampak cam expert - Bila kita fokus satu produk dalam satu laman web, akan nampakkan kita ni cam expert le katakan. Sebab bila sebut expert, dah memang maksudnya fokus pada satu2 bidang.

3) Kurangkan kos - Mudah nak bina, kalau dibandingkan konsep web lain. So, tak perlu nak upah orang buat. Tapi kalau nak upah pun, memang ada yang tawarkan servis buat minisite.

Yang penting mulakan langkah pertama anda untuk mulakan bisnes internet

2 comments:

izuafirbas said...

bro nak berguru boleh????

Shuk said...

Belum ready lagi bro..

Nak kena mantap diri sendiri dulu hehehe....

Aku pun boleh kira beginner lagi nih...baru hasil sket2...

Kalau betul2 berminat aku rasa, better kau dapatkan panduan minisite dulu...belajar setup minisite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...